Details

Woensdag 18 januari 2023 van 20:00 tot 22:00 uur
Afgelopen

Louis onderzoekt hoe je voedsel kan produceren in samenwerking met de natuur. Omdat de gangbare landbouw op grenzen botst, zijn we als samenleving gebaat bij een andere manier van landbouw. Louis komt uit bij voedselbossen en ontdekt het potentieel van dit systeem om én voedsel te produceren én de biodiversiteit te vergroten én antwoorden te vinden voor de klimaatuitdaging. Én … hoe je ook als mens zelf zoveel baat kan hebben bij deze manier van voedsel produceren.

De documentaire toont een rijkdom aan bomen, struiken, groenten, fruit en laat zien welke natuurlijke processen aan de basis liggen van dit voedselsysteem: zweefvliegen en sluipwespen worden aangetrokken om bladluizen onder controle te houden, bepaalde planten worden gebruikt om voedselstoffen uit de bodem via de bladeren weer ter beschikking te stellen, een samenwerking met bomen biedt ook oplossingen in steeds drogere zomers.

In zijn tocht langs de verschillende voedselbossen en -tuinen van pioniers en ervaringsdeskundigen neemt Louis je mee in deze wereld van bomen, planten en dieren, maar toont ook hoe dit systeem verbindend werkt in lokale gemeenschappen, er rust en evenwicht biedt. En dat is precies wat we in onze samenleving nodig hebben; manieren om de verbondenheid tussen mens en de natuur en alles wat leeft meer op het voorplan te plaatsen.

Als je wil, kan je van tevoren een hapje eten. SEC eten en drinken (tegenover Tiliander) serveert om 18 uur een eenvoudige vega maaltijd met de groente van biologische Tuin de Es.

Kaartjes kosten 7 euro en zijn alleen te koop via de webshop van Tuin de Es; https://tuindees.nl/webshop/

Over de organisator

Zorgtuinderij de Es
Op Tuinderij de Es telen we heerlijke groente en begeleiden we mensen met een zorgvraag. We hebben 2 doelgroepen; 1) mensen met beginnend...... Lees meer